INFO

INFO 'Muur van de dichters'


Locatie: Nicolaas Beetsstraat 82 (hoek met de Borgerstraat) in Amsterdam.


Dit kunstwerk in de openbare ruimte gaat over de dichters waarnaar de straten van de Borgerbuurt zijn genoemd.
Ik wilde de poëzie van deze mensen dicht bij de alledaagsheid brengen. Het idee was, om een gedicht ‘uit de muur te kunnen halen’ onderweg naar je werk of tussendoor. Dat kan inspirerend werken. Het kunstwerk is gemaakt in de vorm van een Amsterdamse deurbel, om zo de indruk te wekken dat de dichters er nog wonen. Wanneer men op de bel drukt, worden de gedichten via speakers zachtjes voorgedragen. Naast deze twee dimensies van het kunstwerk: zien en horen, heb ik nog een derde eraan toegevoegd: een website. Door deze interactieve website kan iedereen op zijn /haar computer of op zijn /haar smart phone ergens bvb in de tram de gedichten beluisteren.
De gedichten zijn ingesproken door mensen
die verbonden zijn aan de buurt en/of die affiniteit hebben met deze poëzie.
Het kunstwerk staat aan tussen 9:00 en 17:00 uur.


Het project heeft een prijs gewonnen tijden de ‘Wij(k) idee wedstrijd’ eind 2009. De buurt heeft mijn idee voor het kunstwerk gesteund door op mijn idee te stemmen. Hierbij mijn dank.


Het kunstwerk is tot stand gebracht met behulp van de wijk regisseurs van het Stadsdeel Oud-West en Woningbouwvereniging Ymere.


De realisatie van het project heeft een jaar in beslag genomen. Veel plezier ermee!


Danilo


Materiaal: RVS plaat, diverse elektronica, Afmeting: 110cm x 85cm x 11cm. Locatie: Nicolaas Beetsstraat 82 (hoek met de Borgerstraat) in Amsterdam.


TOP